Vegan suikerwafels
Aantal personen 6
Ingrediënten
- 350 gram bloem
- 50 gram suiker
- 7 gram droge gist
- 1 eetlepel vanille puddingpoeder
- snufje zout
- 230 ml sojamelk
- 1 geprakte banaan ongeveer 90 gram
- 1 eetlepel vanille extract
- 180 gram parelsuiker
Bereiden
-
Meng de bloem, suiker, gist, puddingpoeder en zout.
-
Mix met een handmixer in een mengkom de sojaboter met de geprakte banaan, vanille extract en sojamelk.
-
Meng de droge ingrediënten bij de vochtige ingrediënten.
-
Kneed het deeg 5 minuten.
-
Meng de parelsuiker onder het deeg.
-
Laat het deeg een uurtje rijzen.
-
Verwarm een wafelijzer op de hoogte stand.
-
Neem per wafel een goed gevulde soeplepel. (afhankelijk van de grootte van je wafelijzer)
-
Laat de wafels lang genoeg bakken voor je het wafelijzer opent.
-
De wafels zijn nog redelijk zacht als je ze uit het wafelijzer haalt maar worden harder van zodra ze afkoelen.