Vegan black forest trifle

Vegan black forest trifle

Aantal personen 4

Ingrediënten

  • 1 pakje Schlagfix opklopbare room
  • 1 zakje Klop-fix
  • 80 gram kersen
  • 25 gram chocolade puddingpoeder
  • 320 ml sojamelk

Chocolade cake:

  • 130 gram bloem
  • 70 gram suiker
  • 20 gram cacaopoeder
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 1 theelepel appelcider azijn
  • 120 ml amandelmelk

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Maak eerst de chocolade cake door de bloem, suiker, bakpoeder en chocoladepoeder met elkaar te mengen.

  3. Doe in een andere mengkom de zonnebloemolie, vanille extract, amandelmelk en appelcider azijn.

  4. Meng de vochtige en droge ingrediënten met elkaar.

  5. Doe de cake in een cakevorm en laat 20 minuten bakken.

  6. Laat de cake afkoelen.

  7. Maak de chocolade pudding zoals beschreven op de verpakking van de pudding. Laat afkoelen.

  8. Verwarm de kersen op een laag vuurtje en doe er een beetje water bij. Laat de kersen een 10 minuten op het vuur tot ze zacht zijn en er sap uitkomt.

  9. Klop de Schlagfix op met een zakje Klop-fix tot het een stevige slagroom is.

  10. Verkruimel de chocolade cake.

  11. Leg enkele kersen op de bodem van de dessertglaasjes. 

  12. Doe er een laagje slagroom over.

  13. Ga verder met een laagje cake kruimels.

  14. Dan een laagje chocolade pudding.

  15. Ga zo verder tot de glaasjes gevuld zijn.

  16. Zet de trifle een paar uur in de koelkast voor het serveren.

3 maart 2018
3 maart 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT