Vegan “kreeften”soep

Vegan "kreeften"soep

Aantal personen 4

Ingrediënten

  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 2 wortels, in blokjes
  • 3 tomaten, in blokjes
  • 200 gram selder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 700 ml water
  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder
  • 150 ml witte wijn
  • 2 eetlepels zeewierkruiden
  • 1 noriblad
  • snufje zwarte peper
  • sojaroom

Bereiden

  1. Stoof de rode ui aan in wat water of olie.

  2. Doe de wortels, selder en tomaten erbij.

  3. Overgiet met het water en doe de groentebouillonpoeder en de tomatenpuree erbij.

  4. Laat de soep koken tot de groenten gaar zijn.

  5. Doe de wijn, zeewierkruiden en het versnipperd noriblad erbij en laat nog even doorkoken.

  6. Mix de soep fijn.

  7. Kruid met zwarte peper.

  8. Doe voor het serveren wat sojaroom in de soep.

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT