Verkouden als vegan.. WAT NU?

We hebben het allemaal wel eens voor, een vervelende kriebel in de keel, heesheid, een loperige neus of een dichtzittende neus,.. . Maar wat kan je er aan doen als vegan? Het internet staat vol met middeltjes en oplossingen maar die zijn niet altijd even vegan. Zoals bv thee met honing, hoe vervang je de honing? Hoef je zelfs de honing te vervangen? Nee hoor, er zijn middeltjes genoeg als vegan waar geen dier aan te pas hoeft te komen. In deze blog laat ik je kennis maken met wat ik gebruik bij een verkoudheid.

Deze blog is natuurlijk geen doktersbezoek, als je verkoudheid erger is dan wat keelpijn ga je best naar de dokter, deze post is enkel bedoelt om een kleine verkoudheid te verlichten op een diervriendelijke manier.

1. Thee

Heerlijk, zo een kopje thee! Maar wist je dat al er verschillende soorten thee bestaan die buiten lekker te zijn ook nog goed zijn tegen een verkoudheid? Mijn favoriete soorten thee als ik verkouden ben zijn gemberthee (met eventueel citroen bij), zonnehoed thee, tijm thee met citroen en de zakjes thee die je op de foto ziet.

Deze theezakjes zijn speciaal gemaakt voor wanneer je verkouden bent. De theezakjes zijn te koop bij DM, Duitsland.

2. Keelpastilles

Heel veel keelpastilles die te koop zijn bij de apotheek en de drogisterij bevatten honing of gelatine. Deze 2 soorten bonbons bevatten dat niet en zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Ze zijn ook te koop bij DM, Duitsland. Verder gebruik ik soms ook de muntjes van Fisherman’s Friend die ook vegan zijn en in de meeste supermarkten te koop zijn.

 

3. Stoomkruiden

Stoomkruiden zijn ideaal voor als je neus dicht zit. Je kan ze in een zakje kopen bij Dille & Kamille of je kan ze zelf samenstellen met eucalyptus, kamille, pepermunt en salie.

 

4. Pepermunt olie

Je kan pepermunt olie op verschillende manieren gebruiken maar ik gebruik de olie voor wanneer mijn neus dicht zit. Ik doe voor ik ga slapen een druppeltje olie op een zakdoek die ik naar mijn hoofdkussen leg. Door de frisse geur van pepermunt kan ik de volgende dag al veel beter ademen.

 

Wat gebruik je als je verkouden bent? Heb jij een speciale producten die je gebruikt?

17 maart 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT