Vegan Noorse pruimencake (plommekake)

Vegan Noorse pruimencake (plommekake)

Aantal personen 6

Ingrediënten

  • 450 gram pruimen
  • 1 theelepel maizena
  • 1 eetlepel bruine suiker

deeg:

  • 280 gram bloem
  • 125 gram suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 250 ml sojamelk
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 theelepel vanille extract

kruimeldeeg:

  • 6 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 4 eetlepels sojaboter

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180° graden.

  2. Was de pruimen, snij ze doormidden en haal de pit eruit. Doe de pruimen met de maizena en de suiker in een mengkom en roer door elkaar.

  3. Doe de bloem, suiker en bakpoeder in een andere mengkom en meng. 

  4. Doe de sojamelk, zonnebloemolie en vanille extract erbij en mix tot een mooi deeg.

  5. Vet een hoge taartvorm in en doe het beslag van de taartbodem in de vorm. Verdeel de pruimen over het beslag.

  6. Meng de ingrediënten voor het kruimeldeeg en verspreid over de pruimen.

  7. Laat de cake 40 minuten bakken.

2 september 2018
8 september 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT