Amandelkoeken

Amandelkoeken

Aantal personen 6

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 60 gram bruine suiker
  • 2 theelepels droge gist
  • 180 ml sojamelk
  • 30 gram sojaboter
  • 1 theelepel amandel aroma
  • Dr. Oetker amandelspijs + sojamelk

Bereiden

  1. Meng de bloem, suiker en gist is een mengkom.

  2. Maak een kuiltje in het midden van het bloemmengsel en giet de sojamelk en amandel aroma erin.

  3. Snij de sojaboter in kleine blokjes en doe ze bij het deeg.

  4. Meng het deeg met de hand en kneed tot een bal.

  5. Bedek het deeg met een handdoek en laat 3 uur rijzen op een warme plaats.

  6. Kneed het deeg goed door.

  7. Bestrooi een propere werkoppervlakte met wat bloem en rol het deeg uit met een deegrol.

  8. Verwarm de oven voor op 180°C.

  9. Snij lange repen uit het deeg.

  10. Leg een bakpapier op een bakplaat en leg de repen op het bakpapier.

  11. Meng het amandelspijs met wat sojamelk tot het zachter wordt.

  12. Besmeer de repen met het amandelspijs.

  13. Bak de amandelkoeken 15 tot 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zien.

13 maart 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT