Basisrecept: vegan bananenbrood

Basisrecept: vegan bananenbrood

Aantal personen 4

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 80 gram bruine suiker
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 50 ml sojamelk
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 250 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel baksoda
  • naar keuze: bosbessen, appel, rozijnen, kaneel, chocoladestukjes,..

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Pureer de bananen met een aardappelstamper.

  3. Doe de bruine suiker, vanillesuiker, sojamelk en zonnebloemolie erbij en meng.

  4. Doe de bloem, bakpoeder en baksoda bij elkaar.

  5. Roer de droge ingrediënten bij de vochtige ingrediënten.

  6. Roer ook de toevoegingen naar keuze erbij.

  7. Doe het deeg in een bakvorm.

  8. Laat 50 minuten bakken tot het bananenbrood goudbruin ziet en een prikker er proper uitkomt.

17 november 2019

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT