Basisrecept: vegan bananenbrood

Basisrecept: vegan bananenbrood

Aantal personen 4

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 80 gram bruine suiker
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 50 ml sojamelk
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 250 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel baksoda
  • naar keuze: bosbessen, appel, rozijnen, kaneel, chocoladestukjes,..

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Pureer de bananen met een aardappelstamper.

  3. Doe de bruine suiker, vanillesuiker, sojamelk en zonnebloemolie erbij en meng.

  4. Doe de bloem, bakpoeder en baksoda bij elkaar.

  5. Roer de droge ingrediënten bij de vochtige ingrediënten.

  6. Roer ook de toevoegingen naar keuze erbij.

  7. Doe het deeg in een bakvorm.

  8. Laat 50 minuten bakken tot het bananenbrood goudbruin ziet en een prikker er proper uitkomt.

17 november 2019

RELATED POSTS

1 Comment

  1. Beantwoorden

    Sophie

    23 april 2021

    Een geweldig recept! Heel makkelijk om te maken, en het is een ideale studiesnack.

LEAVE A COMMENT

Recipe Rating