Basisrecept: vegan chocolade bananenbrood

Basisrecept: vegan chocolade bananenbrood

Aantal personen 4

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 50 gram bruine suiker
  • 40 gram witte suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 60 ml sojamelk
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 250 gram bloem
  • 50 gram cacaopoeder
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel baksoda
  • aar keuze: bosbessen, appel, rozijnen, chocoladestukjes,..

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Pureer de bananen met een aardappelstamper.

  3. Doe de bruine suiker, witte suiker, vanillesuiker, sojamelk en zonnebloemolie erbij en meng.

  4. Doe de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en baksoda bij elkaar.

  5. Roer de droge ingrediënten bij de vochtige ingrediënten.

  6. Roer ook de toevoegingen naar keuze erbij.

  7. Doe het deeg in een bakvorm.

  8. Laat 50 minuten bakken tot het bananenbrood goudbruin ziet en een prikker er proper uitkomt.

11 februari 2020

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT