Basisrecept: vegan wafels

Basisrecept: vegan wafels

Aantal personen 4

Ingrediënten

  • 300 gram sojaboter
  • 350 gram bloem
  • 180 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 1 eetlepel vanille puddingpoeder
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 geprakte banaan ongeveer 90 gram
  • 150 ml sojamelk

Bereiden

  1. Laat de sojaboter op een zacht vuur smelten.

  2. Meng ondertussen de bloem, suiker, vanillesuiker, puddingpoeder, zout en bakpoeder in een mengkom.

  3. Mix met een handmixer de banaan en de sojamelk.

  4. Doe het sojamelk banaan mengsel bij de sojaboter.

  5. Mix voorzichtig met een handmixer de sojaboter, sojamelk en banaan onder de droge ingrediënten.

  6. Laat het beslag een uur opstijven in de koelkast.

  7. Verwarm het wafelijzer op de hoogte stand.

  8. Doe een grote eetlepel per wafel in het wafelijzer.

  9. Doe het wafelijzer niet te snel open maar wacht tot de wafels voldoende gekleurd zijn.

  10. De wafels zijn nog redelijk zacht wanneer je ze uit het wafelijzer neemt en worden harder bij het afkoelen.

2 april 2020

RELATED POSTS

2 Comments

  1. Beantwoorden

    Hendriëtte

    4 mei 2020

    Hi,
    Ik krijg een foutmelding als ik mij voor de mailbrief inschrijven?

    • Beantwoorden

      Kesja

      5 mei 2020

      Dat is vreemd! Normaal zou het moeten lukken

LEAVE A COMMENT