Chocolade muffins met kersen
Aantal personen 6
Ingrediënten
- 260 gram bloem
- 35 gram cacaopoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout
- 180 gram suiker
- 100 ml zonnebloemolie
- 80 ml water
- 40 ml sojamelk
- 1 eetlepel appelcider azijn
- 1 theelepel amandel extract
- 100 gram kersen (ik gebruikte kersen uit de diepvries)
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 170°C.
-
Meng in een mengkom de droge ingrediënten; bloem, cacaopoeder, bakpoeder, zout en suiker.
-
Meng in een andere kom de natte ingrediënten; water, sojamelk, olie, appelcider azijn en amandelaroma.
-
Meng de natte ingrediënten onder de droge ingrediënten.
-
Vet siliconen muffins vormpjes in met wat sojaboter of olie. Of gebruik papieren vormpjes.
-
Meng de kersen onder het deeg.
-
Verdeel het deeg met kersen in vormpjes.
-
Laat de muffins 20 tot 25 minuten bakken. Test met een prikker of ze gaar zijn.