Chocolade muffins met kersen

Chocolade muffins met kersen

Aantal personen 6

Ingrediënten

  • 260 gram bloem
  • 35 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 180 gram suiker
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 80 ml water
  • 40 ml sojamelk
  • 1 eetlepel appelcider azijn
  • 1 theelepel amandel extract
  • 100 gram kersen (ik gebruikte kersen uit de diepvries)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.

  2. Meng in een mengkom de droge ingrediënten; bloem, cacaopoeder, bakpoeder, zout en suiker.

  3. Meng in een andere kom de natte ingrediënten; water, sojamelk, olie, appelcider azijn en amandelaroma.

  4. Meng de natte ingrediënten onder de droge ingrediënten.

  5. Vet siliconen muffins vormpjes in met wat sojaboter of olie. Of gebruik papieren vormpjes.

  6. Meng de kersen onder het deeg.

  7. Verdeel het deeg met kersen in vormpjes.

  8. Laat de muffins 20 tot 25 minuten bakken. Test met een prikker of ze gaar zijn.

7 juni 2018
7 juni 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT