Chocolade van Confiserie Jonas + recept vegan koekjesdeeg truffels

Confiserie Jonas verkoopt naast pralines ook chocolade tabletten. Hier laat ik je enkele tabletten die er te koop zijn. De chocolade tabletten is heel lekker om zo te eten maar je kan er ook lekkere desserten met maken! De koekjesdeeg truffels zijn gemaakt met het Ecuador 60% tablet.

Ecuador 60% met kokosbloesemsuiker is een donkere chocolade.

Ingredienten: cacaomassa, kokosbloesemsuiker (40%), cacaoboter.

Tablet witte chocolade op basis van rietsuiker, cacaoboter rijst en vanille.

Ingrediënten: rietsuiker, cacaoboter (36%), rijststroop poeder , kokosolie, emulgator: zonnebloemlecithine, gemalen vanille bourbon(0,01%)

Tablet melkchocolade op basis van rietsuiker, cacao en rijst.

Ingredienten: suiker (36,5%), cacaoboter, rijstpoeder(rijststrooppoeder, rijstzetmeel, rijstmeel), emulgator: zonnebloemlecithine

Vegan koekjesdeeg truffels

Aantal personen 6

Ingrediënten

Koekjesdeeg

  • 70 gram kikkererwten
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel ahornsiroop
  • chocolade stukjes
  • chocolade om te smelten
  • 1/2 theelepel kokosolie

Bereiden

  1. Doe de kikkererwten, pindakaas, vanille extract, kaneel en ahornsiroop in de blender en mix tot een fijne massa.

  2. Roer de chocolade stukjes eronder.

  3. Smelt de chocolade met de kokosolie.

  4. Rol balletjes van het koekjesdeeg.

  5. Rol de balletjes door de chocolade en leg op een bord.

  6. Laat de chocolade hard worden in de koelkast.

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT