Confituur madeleines

Confituur madeleines

Aantal personen 4

Ingrediënten

  • 80 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 6 eetlepels sojaboter
  • 6 eetlepels aquafaba
  • 6 eetlepels rietsuiker
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • confituur naar keuze

Bereiden

  1. Laat de sojaboter smelten op een laag vuur.

  2. Zeef de bloem, bakpoeder en zout in een mengkom.

  3. Doe de aquafaba en suiker in een andere mengkom en klop de aquafaba op tot de suiker opgelost is en de aquafaba een stevig mengsel is.

  4. Doe de bloem met de bakpoeder en zout samen met de vanille bij de opgeklopte aquafaba.

  5. Voeg dan de sojaboter toe en mix tot een egaal mengsel.

  6. Doe het mengsel in een diepvrieszak en laat een uur opstijven in de koelkast.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Vet een madeleine vorm in met wat sojaboter of olie. Haal het mengsel uit de koelkast en snij een punt van de diepvrieszak zodat je het mengsel mooi in de madeleine vorm krijgt.

  9. Doe een beetje van het deeg in de vorm en doe een klein beetje confituur over het deeg en doe er terug wat deeg over.

  10. Laat de madeleines 10 minuten bakken.

3 april 2018

RELATED POSTS

1 Comment

  1. Beantwoorden

    Marijke Jenar

    6 oktober 2018

    I need this 😮

LEAVE A COMMENT