#DelhaizeAmbassadeurs vegan zalm met Violife Creamy
Aantal personen 4
Ingrediënten
- 5 wortels
- 2 eetlepels miso
- 1 eetlepel liquid smoke
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel suiker
- 500 ml water
- 1 eetlepel zeewierkruiden
- 1/2 blad nori
- 1 theelepel gedroogde dille
- Violife Creamy Original
- verse dille
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Schil met een dunschiller heel dunne reepjes van de wortels in de lengte van de wortel.
-
Doe de wortelreepjes in een ovenschaal.
-
Doe alle overige ingrediënten (buiten de Violife Creamy Original en de verse dille) in een maatbeker en mix tot een bouillon.
-
Giet de bouillon over de wortels.
-
Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet 10 minuten in de oven op 200°C.
-
Verlaag dan de temperatuur naar 100°C en laat nog een 45 minuten bakken.
-
Haal de wortelreepjes uit de ovenschaal en leg in een afsluitbaar bakje en bewaar in de koelkast.
-
Serveer de zalm op een stokbroodje, toastje of bagel met de Violife Creamy Original en verse dille.