Erwtensoep met krokante boerenkool en roockworst
Aantal personen 2
Ingrediënten
- 1 rode ui, fijngesneden
- 250 gram spliterwten
- 200 gram prei, in ringen
- 2 aardappelen, in blokjes
- 1,5 liter water
- 2 eetlepels groentebouillonpoeder
- 2 roockworsten van De Vegetarische Slager
- 150 gram boerenkool
- olijfolie
Bereiden
-
Stoof de rode ui aan in wat water of olie.
-
Doe de spliterwten, prei en aardappelen erbij.
-
Overgiet met het water en doe de groentebouillonpoeder erbij.
-
Laat de soep koken tot de erwten gaar zijn.
-
Mix de soep.
-
Bak de boerenkool krokant in wat olijfolie.
-
Maak de roockworsten klaar.
-
Snij de roockworsten in blokjes en doe ze bij in de soep.
-
Serveer de soep met wat krokante boerenkool.