Erwtensoep met krokante boerenkool en roockworst

Erwtensoep met krokante boerenkool en roockworst

Aantal personen 2

Ingrediënten

  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 250 gram spliterwten
  • 200 gram prei, in ringen
  • 2 aardappelen, in blokjes
  • 1,5 liter water
  • 2 eetlepels groentebouillonpoeder
  • 2 roockworsten van De Vegetarische Slager
  • 150 gram boerenkool
  • olijfolie

Bereiden

  1. Stoof de rode ui aan in wat water of olie.

  2. Doe de spliterwten, prei en aardappelen erbij.

  3. Overgiet met het water en doe de groentebouillonpoeder erbij.

  4. Laat de soep koken tot de erwten gaar zijn.

  5. Mix de soep.

  6. Bak de boerenkool krokant in wat olijfolie.

  7. Maak de roockworsten klaar.

  8. Snij de roockworsten in blokjes en doe ze bij in de soep.

  9. Serveer de soep met wat krokante boerenkool.

6 december 2018
7 december 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT