Feestelijke vegan madeleines

Feestelijke vegan madeleines

Aantal personen 6

Ingrediënten

  • 40 gram bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel peperkoek kruiden
  • 3 eetlepels vegan margarine
  • 3 eetlepels aquafaba (kikkererwtenvocht)
  • 3 eetlepels rietsuiker
  • 1/2 eetlepel bruine suiker
  • 1/2 eetlepel Cointreau
  • 1 eetlepel sinaasappel zeste

Bereiden

  1. Laat de margarine smelten op een laag vuur. 

  2. Zeef de bloem, bakpoeder en peperkoek kruiden in een mengkom. 

  3. Doe de aquafaba en de suiker in een andere mengkom en klop de aquafaba op tot de suiker opgelost is en het schuimig wordt.

  4. Doe het bloem mengsel, de cointreau en de stukjes appelsienschil erbij en mix goed door.

  5. Voeg dan de margarine toe en mix tot een egaal mengsel.

  6. Doe het mengsel in een diepvrieszak en laat een uur opstijven in de koelkast.

  7. Verwarm de oven voor op 200°C.

  8. Vet een madeleine vorm in met wat boter of olie. 

  9. Haal het mengsel uit de koelkast en snij een punt van de diepvrieszak zodat je het mengsel mooi in de madeleine vorm krijgt.

  10. Laat de madeleines 10 minuten bakken.

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT