Finse vegan boterkoekjes (Pikkuleipienperustaikina)
Aantal personen 10
Ingrediënten
- 180 gram vegan boter (op kamertemperatuur)
- 50 gram suiker
- 1 theelepel amandel extract
- 250 gram bloem
- extra suiker
- gemalen amandelen
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 3 eetlepels sojamelk
Bereiden
-
Mix de boter en de suiker tot een luchtig mengsel.
-
Doe het amandel extract erbij.
-
Mix de bloem eronder.
-
Laat het deeg een uur rusten in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 170°C.
-
Meng de ahornsiroop met de sojamelk.
-
Maal de amandelen fijn.
-
Strooi wat bloem op een plat oppervlakte.
-
Rol het deeg uit met een deegrol.
-
Steek met een ijzeren vormpjes figuurtjes uit het deeg.
-
Leg de figuurtjes op een bakplaat met bakpapier.
-
Bestrijk de figuurtjes met het ahorn sojamelk mengsel. Bestrooi ze met amandelschilfers en suiker.
-
Bak de koekjes een 8 tot 10 minuten.