Finse vegan boterkoekjes (Pikkuleipienperustaikina)

Finse vegan boterkoekjes (Pikkuleipienperustaikina)

Aantal personen 10

Ingrediënten

  • 180 gram vegan boter (op kamertemperatuur)
  • 50 gram suiker
  • 1 theelepel amandel extract
  • 250 gram bloem
  • extra suiker
  • gemalen amandelen
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 3 eetlepels sojamelk

Bereiden

  1. Mix de boter en de suiker tot een luchtig mengsel.

  2. Doe het amandel extract erbij. 

  3. Mix de bloem eronder. 

  4. Laat het deeg een uur rusten in de koelkast.

  5. Verwarm de oven voor op 170°C.

  6. Meng de ahornsiroop met de sojamelk.

  7. Maal de amandelen fijn.

  8. Strooi wat bloem op een plat oppervlakte.

  9. Rol het deeg uit met een deegrol.

  10. Steek met een ijzeren vormpjes figuurtjes uit het deeg.

  11. Leg de figuurtjes op een bakplaat met bakpapier. 

  12. Bestrijk de figuurtjes met het ahorn sojamelk mengsel. Bestrooi ze met amandelschilfers en suiker.

  13. Bak de koekjes een 8 tot 10 minuten.

7 maart 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT