Finse vegan champignonsoep
Aantal personen 4
Ingrediënten
- 1 ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 300 gram champignons (ik heb 150 gram cantharellen en 150 gram gewone champignons gebruikt)
- 150 ml witte wijn
- 1,5 liter water
- 3 eetlepels vegan kippenbouillonpoeder
- 2 eetlepels vegan boter
- peper
- zout
- sojaroom
Bereiden
-
Maak de champignons proper en snij in reepjes.
-
Laat wat olijfolie smelten in een kookpot voeg de ui en de knoflook toe. Doe de champignons erbij en kook tot het water weg is.
-
Doe de witte wijn erbij en laat even pruttelen.
-
Doe het water bij de champignons en voeg de vegan kippenbouillonpoeder toe.
-
Laat de soep ongeveer 15 minuten pruttelen. Doe 2 eetlepels boter bij de soep en kruid met peper en zout.
-
Werk de soep af met sojaroom naar smaak.
-
Serveertip: laat wat geraspte Wilmersburger kaas smelten in de soep vlak voor het serveren