Finse vegan champignonsoep

Finse vegan champignonsoep

Aantal personen 4

Ingrediënten

  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 300 gram champignons (ik heb 150 gram cantharellen en 150 gram gewone champignons gebruikt)
  • 150 ml witte wijn
  • 1,5 liter water
  • 3 eetlepels vegan kippenbouillonpoeder
  • 2 eetlepels vegan boter
  • peper
  • zout
  • sojaroom

Bereiden

  1. Maak de champignons proper en snij in reepjes.

  2. Laat wat olijfolie smelten in een kookpot voeg de ui en de knoflook toe. Doe de champignons erbij en kook tot het water weg is. 

  3. Doe de witte wijn erbij en laat even pruttelen.

  4. Doe het water bij de champignons en voeg de vegan kippenbouillonpoeder toe. 

  5. Laat de soep ongeveer 15 minuten pruttelen. Doe 2 eetlepels boter bij de soep en kruid met peper en zout.

  6. Werk de soep af met sojaroom naar smaak.

  7. Serveertip: laat wat geraspte Wilmersburger kaas smelten in de soep vlak voor het serveren

7 maart 2018
7 maart 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT