Finse vegan hutspot (Karjalanpaisti)
Aantal personen 2
Ingrediënten
- 1 rode paprika (in blokjes)
- 1 wortel (in blokjes)
- 200 gram selder (in blokjes)
- 2 portobello's in reepjes
- 1 ui (fijngesneden)
- 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
- 150 ml rode wijn
- 150 ml water
- 2 eetlepels groentebouillonpoeder
- 20 gram bloem
- 1 eetlepels tomatenpuree
- 1 theelepel sojasaus
- 1/2 theelepel liquid smoke
- gemalen roze peper
- gemalen groene peper
- grof zeezout
Bereiden
-
Verwarm wat olie in een kookpot.
-
Doe de portobello reepjes erbij. Voeg de ui, selder, paprika en knoflook toe. Laat de groenten even gaar worden onder regelmatig roeren.
-
Doe de rode wijn erbij. Doe de bloem erbij en roer tot het volledig is opgelost. Voeg het water, de tomatenpuree, de sojasaus, de liquid smoke en de groentebouillonpoeder toe.
-
Laat op een zacht vuurtje garen en laat de saus indikken. Kruid met roze peper, groene peper en zeezout.
-
Serveertip: het gerecht wordt traditioneel gegeten met aardappelen of puree, maar met rijst is het ook lekker!