Finse vegan hutspot (Karjalanpaisti)

Finse vegan hutspot (Karjalanpaisti)

Aantal personen 2

Ingrediënten

  • 1 rode paprika (in blokjes)
  • 1 wortel (in blokjes)
  • 200 gram selder (in blokjes)
  • 2 portobello's in reepjes
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 150 ml rode wijn
  • 150 ml water
  • 2 eetlepels groentebouillonpoeder
  • 20 gram bloem
  • 1 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1/2 theelepel liquid smoke
  • gemalen roze peper
  • gemalen groene peper
  • grof zeezout

Bereiden

  1. Verwarm wat olie in een kookpot.

  2. Doe de portobello reepjes erbij. Voeg de ui, selder, paprika en knoflook toe. Laat de groenten even gaar worden onder regelmatig roeren.

  3. Doe de rode wijn erbij. Doe de bloem erbij en roer tot het volledig is opgelost. Voeg het water, de tomatenpuree, de sojasaus, de liquid smoke en de groentebouillonpoeder toe.

  4. Laat op een zacht vuurtje garen en laat de saus indikken. Kruid met roze peper, groene peper en zeezout.

  5. Serveertip: het gerecht wordt traditioneel gegeten met aardappelen of puree, maar met rijst is het ook lekker!

5 maart 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT