Finse vegan speculaas koekjes (Piparkakku)

Finse vegan speculaas koekjes (Piparkakku)

Aantal personen 6

Ingrediënten

  • 75 ml kandijsiroop
  • 180 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel sinaasappelschil
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel kardemom
  • 125 gram sojaboter
  • 350 gram bloem
  • 1/2 theelepel baksoda
  • 12 ml water

Bereiden

  1. Doe de kandijsiroop, suiker, kaneel, sinaasappelschil, gemberpoeder en kardemom in een steelpan en zet op een zacht vuur.

  2. Laat de sojaboter smelten en roer onder het mengsel tot de boter helemaal verdwenen is.

  3. Doe het mengsel in een mengkom en doe de helft van de bloem erbij. 

  4. Meng tot een egaal mengsel met deeghaken.

  5. Meng de baksoda met water en doe bij in de mengkom.

  6. Doe de rest van de bloem erbij en meng.

  7. Laat het deeg een uur rusten in de koelkast.

  8. Verwarm de oven voor op 170°C.

  9. Rol het deeg uit met een deegroller en prik figuurtjes in het deeg. Leg ze op een bakplaat.

  10. Laat de koekjes 8 minuten bakken.

3 maart 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT