Galette met pruimen en bramen

Galette met pruimen en bramen

Aantal personen 4

Ingrediënten

  • 180 gram bloem
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 30 gram sojaboter
  • 1/2 theelepel zout
  • 8 eetlepels koud water
  • 2 pruimen
  • 10 braambessen
  • 1 theelepel maizena
  • 1 theelepel suiker

Bereiden

  1. Doe de rietsuiker, bloem, zout, sojaboter en koud water in een mengkom. 

  2. Mix een paar keer door het deeg.

  3. Rol het deeg op tot een bol en doe er plastic folie rond.

  4. Laat het deeg 2 uur in de koelkast rusten.

  5. Snij de pruimen in kleine stukjes.

  6. Doe de pruimen en de braambessen in een kom samen met de suiker en de maizena. Roer goed door.

  7. Verwarm de oven voor op 180°C.

  8. Haal het deeg uit de koelkast en duw of rol met een deegroller het deeg plat op een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de randen iets hoger zijn dan het midden van het deeg.

  9. Doe het fruit op het deeg.

  10. Meng een beetje sojamelk met wat suiker en smeer over de randen van het deeg.

  11. Bak ongeveer 30 minuten tot het goudbruin ziet.

11 augustus 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT