Kladdkaka (Zweedse vegan chocoladetaart)

Kladdkaka (Zweedse vegan chocoladetaart)

Aantal personen 6

Ingrediënten

  • 150 gram sojaboter
  • 125 ml sojamelk
  • 100 gram chocolade in blokjes
  • 3 eetlepels agavesiroop
  • 180 gram bloem
  • 30 gram amandelmeel
  • 150 gram suiker
  • 1 theelepel vanille aroma
  • griesmeel

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 175° graden.

  2. Smelt de margarine met de agavesiroop op een laag vuur.

  3. Van zodra de margarine gesmolten is doe je de chocolade, suiker, sojamelk en vanille aroma erbij.

  4. Roer op een zacht vuur tot de chocolade gesmolten is.

  5. Mix de bloem en het amandelmeel door het chocolademengsel.

  6. Vet een springvorm in met olie en strooi er wat griesmeel over.

  7. Doe het chocolademengsel in de vorm.

  8. Bak de kladdkaka ongeveer 15 minuten. Het kan verschillen per oven, van zodra de randen gebakken zijn en de binnenkort smeuïg is, is de kladdkaka klaar. Laat de kladdkaka afkoelen voor je hem uit de bakvorm haalt.

2 maart 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT