Korvapuusti (Finse vegan kaneelbroodjes)

Korvapuusti (Finse vegan kaneelbroodjes)

Aantal personen 10

Ingrediënten

  • 240 ml amandelmelk
  • 500 gram bloem
  • 1/2 theelepel kardemom
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 zakje droge gist
  • 60 gram bruine suiker
  • 120 gram sojaboter

Vulling:

  • 2 eetlepels kaneel
  • sojaboter (ik gebruik hiervoor Alsan boter)

Bereiden

  1. Verwarm de amandelmelk tot ze juist niet kookt. 

  2. Meng in een kom de bloem, kardemom, zout en de gist.

  3. Giet de warme melk over de ingrediënten in de kom, roer even om alles te mengen en voeg de sojaboter toe.

  4. Kneed tot een deegbal.

  5. Bedek het deeg met een handdoek en laat 1 uur rijzen op een warme plaats.

  6. Meng ondertussen de bruine suiker, kaneel en sojaboter voor de vulling.

  7. Rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak. 

  8. Smeer de vulling op het deeg en smeer mooi uit.

  9. Rol het deeg op en snij er triangelvormige rolletjes uit. Vorm de rolletjes door er met je vinger in het midden op te drukken, zo krijg je het mooie effect in de korvapuusti.

  10. Leg de rolletjes op een bakplaat met bakpapier en dek ze af met een handdoek en laat nog een half uurtje rijzen.

  11. Verwarm de oven voor op 190° graden.

  12. Doe wat sojamelk over de rolletjes zodat ze mooi glanzen en bestrooi met parelsuiker.

  13. Bak 10 tot 12 minuten tot ze mooi goudbruin zien.

6 maart 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT