Lihapiirakka (Finse vegan vleesbroodjes)

Lihapiirakka (Finse vegan vleesbroodjes)

Ingrediënten

  • 1 pak bladerdeeg
  • 100 gram rijst (gekookt)
  • 70 gram tvp gehakt of sojagehakt
  • 1 ui (fijn gesneden)
  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 1/2 eetlepel chilipoeder
  • 1/2 eetlepel lookpoeder
  • 1/2 eetlepel uienpoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Doe het tvp gehakt en de ui in een kookpot en doe er water over tot het juist onder staat. Breng aan de kook. Doe de groentebouillonpoeder erbij.

  3. Van zodra het water bijna allemaal weg gekookt is kruid je het mengsel met paprikapoeder, lookpoeder, chilipoeder, uienpoeder en tomatenpuree.

  4. Roer de rijst onder het tvp mengsel.

  5. Snij 4 driehoekige vlakken uit het bladerdeeg.

  6. Beleg 2 zijdes met het tvp - rijst mengsel.

  7. Leg de andere zijdes erover en maak ze dicht met een vork.

  8. Laat de vegan vleesbroodjes ongeveer 20 minuten bakken.

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT