Linzenballetjes met paprika
Aantal personen 2
Ingrediënten
- 1 teentje look, fijngesneden
- 1 rode ui, fijngesneden
- 1 rode paprika, in stukjes
- 3 eetlepels zongedroogde tomaatjes, in stukjes
- 1 eetlepel lijnzaad
- 2 eetlepels water
- 60 gram linzen
- havermout
Bereiden
-
Stoof de rode ui en de look aan.
-
Doe de paprika erbij en laat even garen.
-
Meng het water met het lijnzaad.
-
Mix de rode ui, look en paprika tot een vloeibaar mengsel.
-
Roer de linzen en zongedroogde tomaatjes onder het paprikamengsel.
-
Doe het lijnzaad erbij en roer even.
-
Doe havermout erbij totdat het deeg niet meer vloeibaar is en je er balletjes van kan rollen.
-
Bak de balletjes in een voorverwarmde oven op 180°C graden ongeveer 15 minuten.