Lusikkaleivat (Finse vegan lepelkoekjes)

Lusikkaleivat (Finse vegan lepelkoekjes)

Aantal personen 6

Ingrediënten

  • 150 gram suiker
  • 200 gram vegan boter
  • 400 gram bloem
  • 2 theelepels vanillesuiker
  • 1 theelepel baksoda
  • frambozen confituur (ik gebruikte abrikozen confituur omdat ik geen frambozen confituur in huis had)

Bereiden

  1. Verwarm de oven op 170 °C.

  2. Laat de boter smelten op een zacht vuurtje en laat even bakken. Doe de suiker bij de boter en roer even. 

  3. Laat het mengsel afkoelen. Doe alle droge ingrediënten bij elkaar en doe het suiker-boter mengsel erbij.

  4. Neem een diepe soeplepel en duw het deeg in de lepel, haal het voorzichtig uit de lepel en leg op een bakplaat. Ga zo door tot al het deeg opgebruikt is. 

  5. Laat de koekjes een 15 minuten bakken.

  6. Wacht tot ze afgekoeld zijn en smeer dan de confituur aan de platte zijde van het koekje en leg er een ander koekje op. Je kan de koekjes ook in suiker rollen.

7 maart 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT