Mini kersenflapjes met homemade suikervrije kersenconfituur

Mini kersenflapjes met homemade suikervrije kersenconfituur

Ingrediënten

  • 300 gram kersen (ontpit)
  • 1 vel bladerdeeg
  • 2 eetlepels sojamelk
  • wat suiker om over de flapjes te strooien
  • 2 eetlepels chiazaad

Bereiden

  1. Mix 100 gram kersen met de staafmixer.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. Snij allemaal vierkantjes uit een bladerdeeg.

  4. Besmeer ieder keer 1 vierkantje met de gemixte kersen en maak het dicht met een niet besmeerd vierkantje door de randen dicht te prikken met een vork.

  5. Doe zo verder bij alle vierkantjes.

  6. Besmeer de flapjes met sojaroom en bestrooi met wat suiker.

  7. Laat de flapjes 15 minuten bakken tot ze goudbruin zien.

Maak de kersenconfituur

  1. Doe de overige 200 gram kersen in een kookpot en breng aan de kook.

  2. Laat de kersen koken tot het sap vrijkomt.

  3. Plet de kersen met een vork om meer sap te krijgen.

  4. Zet van het vuur en roer er 2 eetlepels chiazaad onder.

  5. Serveer de gebakken flapjes met de kersenconfituur.

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT