Perzik amandelcake
Aantal personen 6
Ingrediënten
- 175 gram bloem
- 25 gram amandelmeel
- 1 eetlepel bakpoeder
- 120 gram suiker
- 210 gram vanille sojayoghurt
- 80 ml zonnebloemolie
- 1 eetlepel appelcider azijn
- 1 theelepel amandel extract
- 30 ml sojamelk
- 4 perziken, in blokjes
- amandelschilfers
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Meng de droge ingrediënten (bloem, amandelmeel, bakpoeder en suiker) in een mengkom.
-
Doe in een andere mengkom de vochtige ingrediënten (vanille sojayoghurt, zonnebloemolie, appelciderazijn, amandelaroma en sojamelk) en meng.
-
Meng de droge ingrediënten bij de vochtige ingrediënten.
-
Doe het beslag in een cakevorm. Verdeel de stukjes perzik over de cake en bestrooi met amandelschilfers.
-
Laat de cake 50 minuten bakken.