Rahkapiirakka (Finse vegan kwarktaart)
Aantal personen 6
Ingrediënten
- 400 gram soja yoghurt
- 100 ml opklopbare sojaroom (Schlagfix)
- 1 citroen (sap en zeste)
- 120 gram suiker
- 2 theelepels vanillesuiker
Bodem:
- 100 gram sojaboter
- 50 gram suiker
- 250 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 100 ml sojamelk
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Meng alle ingrediënten voor de bodem.
-
Leg een bakpapier in een ronde bakvorm en doe het deeg voor de bodem erin.
-
Laat de bodem 10 minuten bakken.
-
Meng alle andere ingrediënten met elkaar.
-
Doe het soja yoghurtmengsel op de taartbodem.
-
Laat de taart 25 minuten bakken.
-
Laat de taart helemaal afkoelen voor het aansnijden.