Rahkapiirakka (Finse vegan kwarktaart)

Rahkapiirakka (Finse vegan kwarktaart)

Aantal personen 6

Ingrediënten

  • 400 gram soja yoghurt
  • 100 ml opklopbare sojaroom (Schlagfix)
  • 1 citroen (sap en zeste)
  • 120 gram suiker
  • 2 theelepels vanillesuiker

Bodem:

  • 100 gram sojaboter
  • 50 gram suiker
  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 ml sojamelk

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Meng alle ingrediënten voor de bodem.

  3. Leg een bakpapier in een ronde bakvorm en doe het deeg voor de bodem erin.

  4. Laat de bodem 10 minuten bakken.

  5. Meng alle andere ingrediënten met elkaar.

  6. Doe het soja yoghurtmengsel op de taartbodem.

  7. Laat de taart 25 minuten bakken.

  8. Laat de taart helemaal afkoelen voor het aansnijden.

1 april 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT