Finse rabarbercake (Raparperikakku)
Aantal personen 6
Ingrediënten
- 260 gram bloem
- 70 gram amandelmeel
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel vanille extract
- 250 gram bruine suiker
- 100 ml sojamelk
- 80 ml zonnebloemolie
Voor de topping:
- 200 gram rabarber (in stukjes gesneden)
- 100 gram bruine suiker
- 80 gram bloem
- 50 gram sojaboter
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 170° graden.
-
Meng de bloem, amandelmeel en bakpoeder in een mengkom.
-
Meng in een andere kom de sojamelk, vanille extract, bruine suiker en de olie.
-
Meng de droge ingrediënten met de vochtige ingrediënten.
-
Vet een bakvorm in met wat olie.
-
Doe het deegmengsel in de bakvorm.
-
Doe de rabarber over het deeg.
-
Mix de bruine suiker, bloem en sojaboter tot een crumble mengsel.
-
Bestrooi de rabarber met het crumble mengsel.
-
Laat de cake ongeveer 40 minuten bakken.