Finse rabarbercake (Raparperikakku)

Finse rabarbercake (Raparperikakku)

Aantal personen 6

Ingrediënten

  • 260 gram bloem
  • 70 gram amandelmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • 250 gram bruine suiker
  • 100 ml sojamelk
  • 80 ml zonnebloemolie

Voor de topping:

  • 200 gram rabarber (in stukjes gesneden)
  • 100 gram bruine suiker
  • 80 gram bloem
  • 50 gram sojaboter

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 170° graden.

  2. Meng de bloem, amandelmeel en bakpoeder in een mengkom.

  3. Meng in een andere kom de sojamelk, vanille extract, bruine suiker en de olie.

  4. Meng de droge ingrediënten met de vochtige ingrediënten.

  5. Vet een bakvorm in met wat olie.

  6. Doe het deegmengsel in de bakvorm.

  7. Doe de rabarber over het deeg.

  8. Mix de bruine suiker, bloem en sojaboter tot een crumble mengsel.

  9. Bestrooi de rabarber met het crumble mengsel.

  10. Laat de cake ongeveer 40 minuten bakken.

21 april 2018
26 april 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT