Romige pompoensoep met geroosterde kikkererwten

Romige pompoensoep met geroosterde kikkererwten

Aantal personen 3

Ingrediënten

  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 2 teentjes look, fijngesneden
  • 500 gram pompoenblokjes
  • 400 gram tomaten in blik
  • 800 ml water
  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder
  • 200 ml kokosmelk

geroosterde kikkererwten

  • 100 gram kikkererwten
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel basilicum
  • scheutje olijfolie

Bereiden

  1. Stoof de rode ui en de look aan in wat olie of water.

  2. Doe de pompoenblokjes, tomatenblokjes, water en groentebouillon erbij en breng aan de kook.

  3. Verwarm de oven voor op 180°C.

  4. Mix de soep zodra de pompoen gaar is en doe de kokosmelk erbij.

  5. Meng de kikkererwten met de kruiden en de olijfolie en leg op een bakplaat met bakpapier.

  6. Laat de kikkererwten ongeveer 15 minuten roosteren.

  7. Serveer de soep met de kikkererwten.

1 februari 2019

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT