Romige pompoensoep met geroosterde kikkererwten
Aantal personen 3
Ingrediënten
- 1 rode ui, fijngesneden
- 2 teentjes look, fijngesneden
- 500 gram pompoenblokjes
- 400 gram tomaten in blik
- 800 ml water
- 1 eetlepel groentebouillonpoeder
- 200 ml kokosmelk
geroosterde kikkererwten
- 100 gram kikkererwten
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel basilicum
- scheutje olijfolie
Bereiden
-
Stoof de rode ui en de look aan in wat olie of water.
-
Doe de pompoenblokjes, tomatenblokjes, water en groentebouillon erbij en breng aan de kook.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Mix de soep zodra de pompoen gaar is en doe de kokosmelk erbij.
-
Meng de kikkererwten met de kruiden en de olijfolie en leg op een bakplaat met bakpapier.
-
Laat de kikkererwten ongeveer 15 minuten roosteren.
-
Serveer de soep met de kikkererwten.