Seitan rollade met veenbessen

Seitan rollade met veenbessen

Aantal personen 2

Ingrediënten

seitan

  • 140 gram glutenmeel
  • 40 gram kikkererwtenmeel
  • 150 ml water
  • 2 eetlepels groentebouillonpoeder
  • 1 teentje look, fijngesneden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel liquidsmoke
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel ketchup
  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • snufje zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper

vulling

  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 70 gram verse veenbessen
  • 1 appel, in blokjes
  • 1 theelepel groentebouillonpoeder
  • 2 eetlepels suiker
  • 1/2 theelepel rozemarijn
  • snufje zout
  • snufje zwarte peper

Bereiden

  1. Maak eerst de vulling voor de seitan: Stoof de rode ui aan in wat olie of water. Doe de veenbessen, appelblokjes, groentebouillonpoeder en suiker erbij. Laat de vulling garen en kruid met rozemarijn, zout en zwarte peper.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. Met alle ingrediënten voor de seitan in een grote mengkom en mix even met een handmixer.

  4. Kneed de seitan 5 minuten.

  5. Leg een bakpapier op een bakplaat en rol de seitan uit.

  6. Vul de seitan met de veenbessen vulling en rol de seitan op.

  7. Doe de rol seitan in zilverpapier en rol dicht zoals een toffee. 

  8. Bak de seitan 1u30 minuten in de oven.

  9. Laat even afkoelen alvorens de seitan aan te snijden.

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT