Simpele vegan appelcake

5 from 1 vote
Print

Simpele vegan appelcake

Aantal personen 6

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • 250 ml sojamelk
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 120 gram suiker
  • 1 eetlepel vanille extract of 1 zakje vanillesuiker
  • 2 appels

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng in een mengkom de bloem, zout, kaneel en bakpoeder.

  3. Meng in een andere mengkom de sojamelk, zonnebloemolie, suiker en vanille extract.
  4. Doe de droge ingrediënten bij de vochtige.
  5. Snij 1 appel in blokjes. Snij 1 helft van de 2de appel is blokjes en de andere helft in schijfjes.

  6. Roer de blokjes appel onder het deeg.

  7. Vet een cakevorm in met wat sojaboter of olie en doe het deeg in de cakevorm.

  8. Leg de appelschijfjes op het deeg.

  9. Laat de cake 40 minuten bakken.

29 augustus 2018

RELATED POSTS

2 Comments

  1. Beantwoorden

    Veerle

    1 april 2019

    Dit recept bakken we ongeveer maandelijks. Heel lekker en makkelijk. De laatste keer, vandaag :p, verving ik sojamelk door zwarterijstmelk, en gewone suiker door kokosbloesemsuiker. Dit werkte zeer goed, heel lekker ook. Dank u voor het recept.

    • Beantwoorden

      Kesja

      4 april 2019

      Leuk om te horen, geniet van de lekker cake! Nu ben ik wel heel benieuwd naar wat zwarterijstemelk is, is het een soort zwarte melk?

LEAVE A COMMENT