Tiramisu met zomers fruit

Tiramisu met zomers fruit

Aantal personen 6

Ingrediënten

  • 1 pakje Schlagfix opklopbare room
  • 200 gram silken tofu
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Malibu naar smaak
  • aardbeien en bosbessen
  • witte vegan chocolade

Voor de cake:

  • 120 gram bloem
  • 60 gram suiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 125 ml amandelmelk
  • 25 ml zonnebloemolie
  • 1 theelepel appelcider azijn
  • 1 theelepel vanille extract

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Meng in een mengkom de bloem, suiker en bakpoeder in een mengkom.

  3. Meng in een andere mengkom de amandelmelk, zonnebloemolie, vanille extract en appelcider azijn.

  4. Meng de droge en vochtige ingrediënten samen in een mengkom.

  5. Doe het beslag in een cakevorm en laat de cake 20 minuten bakken.

  6. Laat de cake afkoelen.

  7. Klop de Schlagfix stevig en meng de silken tofu eronder samen met de vanillesuiker.

  8. Snij de bosbessen in de helft en de aardbeien in plakjes.

  9. Snij de cake in reepjes.

  10. Dompel reepjes cake in de Malibu en leg in een ovenschaal.

  11. Doe er dan een laag van het room mengsel over.

  12. Leg een laag bosbessen en aardbeien.

  13. Doe er dan nog een laag van het room mengsel over.

  14. Dan nog een laag cake gedompeld in Malibu.

  15. Nog een laag room mengsel en een laag bosbessen en aardbeien.

  16. Werk af met de room en bestrooi met geraspte witte chocolade.

  17. Zet de tiramisu enkele uren in de koelkast.

12 juni 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT