Vanille rijstpap met bosbessensaus

Vanille rijstpap met bosbessensaus

Aantal personen 3

Ingrediënten

  • 100 gram dessertrijst
  • 550 ml Alpro vanille melk
  • 2 eetlepels bruine suiker

Bosbessensaus:

  • 70 gram bosbessen
  • sap van 1 appelsien
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepels agavesiroop
  • maizena + water

Bereiden

  1. Breng de Alpro vanille melk aan de kook samen met de dessertrijst en de bruine suiker.

  2. Laat de rijstpap op een laag vuurtje verder koken onder regelmatig roeren. Na ongeveer 25 tot 30 minuten is de rijstpap klaar.

Bosbessensaus:

  1. Doe de bosbessen in een steelpan samen met het sinaasappelsap, water en agavesiroop.

  2. Laat op een laag vuur pruttelen en roer regelmatig.

  3. Van zodra de bosbessen sap geworden zijn is de saus klaar.

  4. Indien je de saus te dun vind kan je deze wat binden met maizena.

  5. Serveer de rijstpap met de bosbessensaus.

13 mei 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT