Vegan abrikozen slagroom rol

Vegan abrikozen slagroom rol

Aantal personen 6

Ingrediënten

  • 250 ml sojamelk
  • 1 eetlepel appelciderazijn
  • 160 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baksoda
  • 2 eetlepels custardpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 1 theelepel vanille extract

Slagroom

  • 1 pakje opklopbare sojaroom
  • 1 zakje klopfix
  • 2 eetlepels suiker
  • abrikozenconfituur
  • 2 abrikozen

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.

  2. Meng de sojamelk en de appelcider azijn in een kommetje.

  3. Meng in een kom de bloem, suiker, custardpoeder, bakpoeder, baksoda en zout. 

  4. Meng in een andere kom de olie, vanille extract en de sojamelk.

  5. Doe de vochtige ingrediënten bij de droge ingrediënten en mix even door.

  6. Leg bakpapier op een ovenplaat en stort het deeg erop uit. Spreid het deeg zodat het overal ongeveer ongeveer even dik is.

  7. Laat het deeg 12 minuten bakken.

  8. Maak ondertussen een keukenhanddoek vochtig en strooi er suiker over.

  9. Zodra de cake gebakken is haal je de cake van het bakpapier en leg je het op de keukenhanddoek.

  10. Rol het deeg op met behulp van de keukenhanddoek. 

  11. Laat afkoelen.

  12. Klop ondertussen de sojaroom op met de klopfix en de suiker.

  13. Haal de handdoek voorzichtig uit de cake en besmeer met abrikozenconfituur.

  14. Besmeer de cake met de slagroom en decoreer met in partjes gesneden abrikozen.

1 maart 2018
1 maart 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT