Vegan abrikozen slagroom rol
Ingrediënten
- 250 ml sojamelk
- 1 eetlepel appelciderazijn
- 160 gram bloem
- 150 gram suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel baksoda
- 2 eetlepels custardpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 80 ml zonnebloemolie
- 1 theelepel vanille extract
Slagroom
- 1 pakje opklopbare sojaroom
- 1 zakje klopfix
- 2 eetlepels suiker
- abrikozenconfituur
- 2 abrikozen
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 170°C.
-
Meng de sojamelk en de appelcider azijn in een kommetje.
-
Meng in een kom de bloem, suiker, custardpoeder, bakpoeder, baksoda en zout.
-
Meng in een andere kom de olie, vanille extract en de sojamelk.
-
Doe de vochtige ingrediënten bij de droge ingrediënten en mix even door.
-
Leg bakpapier op een ovenplaat en stort het deeg erop uit. Spreid het deeg zodat het overal ongeveer ongeveer even dik is.
-
Laat het deeg 12 minuten bakken.
-
Maak ondertussen een keukenhanddoek vochtig en strooi er suiker over.
-
Zodra de cake gebakken is haal je de cake van het bakpapier en leg je het op de keukenhanddoek.
-
Rol het deeg op met behulp van de keukenhanddoek.
-
Laat afkoelen.
-
Klop ondertussen de sojaroom op met de klopfix en de suiker.
-
Haal de handdoek voorzichtig uit de cake en besmeer met abrikozenconfituur.
-
Besmeer de cake met de slagroom en decoreer met in partjes gesneden abrikozen.