Vegan amandel appelsien chocolade cake
Aantal personen 6
Ingrediënten
- 150 gram bloem
- 80 gram amandelmeel
- 120 gram bruine suiker
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 theelepel amandel extract
- 100 ml appelsiensap
- 50 ml sojamelk
- 50 ml zonnebloemolie
- 1 eetlepel appelcider azijn
- 2 eetlepels gekonfijte appelsien
- 2 eetlepels chocolade in blokjes
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 170°C.
-
Meng de bloem, amandelmeel, bakpoeder in een mengkom.
-
Meng in een andere mengkom de bruine suiker, amandel extract, appelsiensap, sojamelk, appelcider azijn en zonnebloemolie.
-
Doe de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en meng.
-
Roer de chocolade en gekonfijte appelsien bij het deeg.
-
Vet een cakevorm in met wat olie of sojaboter.
-
Doe het beslag in de cakevorm, bestrooi met amandelschilfers en chocolade en laat de cake 40 minuten bakken.