Vegan amandel appelsien chocolade cake

Vegan amandel appelsien chocolade cake

Aantal personen 6

Ingrediënten

  • 150 gram bloem
  • 80 gram amandelmeel
  • 120 gram bruine suiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel amandel extract
  • 100 ml appelsiensap
  • 50 ml sojamelk
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 1 eetlepel appelcider azijn
  • 2 eetlepels gekonfijte appelsien
  • 2 eetlepels chocolade in blokjes

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Meng de bloem, amandelmeel, bakpoeder in een mengkom.

  3. Meng in een andere mengkom de bruine suiker, amandel extract, appelsiensap, sojamelk, appelcider azijn en zonnebloemolie.

  4. Doe de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en meng.
  5. Roer de chocolade en gekonfijte appelsien bij het deeg.

  6. Vet een cakevorm in met wat olie of sojaboter.
  7. Doe het beslag in de cakevorm, bestrooi met amandelschilfers en chocolade en laat de cake 40 minuten bakken.

27 november 2018
30 november 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT