Vegan amandelstronk

Vegan amandelstronk

Aantal personen 6

Ingrediënten

  • 70 ml rum
  • 3 eetlepels rozijnen
  • 3 eetlepels gedroogde veenbessen
  • 6 gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden
  • scheutje sojamelk
  • 300 gram amandelspijs
  • 1 bladerdeeg
  • sojaroom

Bereiden

  1. Laat de rozijnen, veenbessen en gedroogde abrikozen weken in de rum.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. Doe een scheutje sojamelk bij het amandelspijs en plet het met een vork tot het spijs wordt.

  4. Roer de rozijnen, veenbessen en gedroogde abrikozen en een klein beetje van de rum erbij.

  5. Rol de bladerdeeg uit op bakplaat.

  6. Verdeel het amandelspijs over de lengte in het midden van de bladerdeeg.

  7. Rol de bladerdeeg op een druk de randen goed aan zodat het amandelspijs er niet kan uitlopen tijdens het bakken.

  8. Maak met een vork boomstronk patronen in het deeg.

  9. Bestrijk het deeg met wat sojaroom.

  10. Laat 30 minuten bakken tot de stronk goudbruin ziet.

  11. Optioneel: decoreer met kerstfiguurtjes en werk af met poedersuiker.

14 december 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT