Vegan amandelstronk
Aantal personen 6
Ingrediënten
- 70 ml rum
- 3 eetlepels rozijnen
- 3 eetlepels gedroogde veenbessen
- 6 gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden
- scheutje sojamelk
- 300 gram amandelspijs
- 1 bladerdeeg
- sojaroom
Bereiden
-
Laat de rozijnen, veenbessen en gedroogde abrikozen weken in de rum.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Doe een scheutje sojamelk bij het amandelspijs en plet het met een vork tot het spijs wordt.
-
Roer de rozijnen, veenbessen en gedroogde abrikozen en een klein beetje van de rum erbij.
-
Rol de bladerdeeg uit op bakplaat.
-
Verdeel het amandelspijs over de lengte in het midden van de bladerdeeg.
-
Rol de bladerdeeg op een druk de randen goed aan zodat het amandelspijs er niet kan uitlopen tijdens het bakken.
-
Maak met een vork boomstronk patronen in het deeg.
-
Bestrijk het deeg met wat sojaroom.
-
Laat 30 minuten bakken tot de stronk goudbruin ziet.
-
Optioneel: decoreer met kerstfiguurtjes en werk af met poedersuiker.