Vegan appel crumble cake

Vegan appel crumble cake

Aantal personen 6

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baksoda
  • 1 theelepel custard poeder of maizena
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 100 ml sojayoghurt
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 100 ml sojamelk

Crumble topping:

  • 3 appels (in blokjes gesneden)
  • 100 gram bloem
  • 50 gram suiker
  • 50 gram sojaboter
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 scheutje sojamelk

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 170° graden.

  2. Meng de bloem, bakpoeder, baksoda, custard poeder, kaneel en zout in een mengkom.

  3. Meng in een andere kom de suiker, olie, sojayoghurt en de sojamelk.

  4. Doe de droge ingrediënten bij de vochtige en mix even.

  5. Vet een bakvorm in met wat olie of sojaboter.

  6. Doe het deegmengsel in de bakvorm.

  7. Meng de suiker, sojaboter, bloem en bakpoeder voor de topping met elkaar.

  8. Bestrooi het deegmengsel met 1/2 van de appelstukjes.

  9. Doe dan het crumble mengsel erover en doe de andere helft van de appelstukjes erover.

  10. Laat de cake ongeveer 50 minuten bakken.

1 maart 2018
1 maart 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT