Vegan appel crumble cupcakes

Appel crumble cupcakes

Aantal personen 6

Ingrediënten

  • 100 gram bloem
  • 70 gram suiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 120 ml sojamelk
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 1 eetlepel appelcider azijn
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 appel (in kleine blokjes)

Crumble topping

  • 50 gram bloem
  • 10 gram havermout
  • 25 gram bruine suiker
  • 45 gram sojaboter

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en kaneel in een mengkom.

  3. Doe in een andere mengkom de sojamelk, zonnebloemolie, appelcider azijn en vanille extract.

  4. Meng de droge ingrediënten met de vochtige ingrediënten.

  5. Roer de appelblokjes onder het deeg.

  6. Verdeel het deeg in cupcake vormpjes.

  7. Maak de crumble door alle ingrediënten voor de crumble te mixen.

  8. Verdeel de crumble over de cupcakes.

  9. Laat de cupcakes 20 minuten bakken.

24 juni 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT