Vegan asperge kroketten

Vegan asperge kroketten

Aantal personen 2

Ingrediënten

  • 2 eetlepels sojaboter
  • 30 gram bloem
  • 230 ml water
  • 20 ml witte wijn
  • 1 eetlepel groentebouillon
  • 200 gram gare asperges, in kleine blokjes
  • 1 theelepel currypoeder
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • snufje zwarte peper
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • paneermeel
  • bloem
  • maizena met wat water

Bereiden

  1. Laat de sojaboter smelten.

  2. Roer de bloem beetje per beetje door de sojaboter.

  3. Laat de roux even bakken en doe het water erbij.

  4. Voeg al roerend de witte wijn en de eetlepel groentebouillonpoeder toe.

  5. Laat de roux indikken.

  6. Zet de ingedikte roux van het vuur en roer de asperges eronder.

  7. Kruid met currypoeder, zwarte peper, nootmuskaat en verse peterselie.

  8. Laat de roux afkoelen in de koelkast.

  9. Van zodra de roux afgekoeld en stevig is kan je de kroketten gaan maken.

  10. Neem 3 borden: doe in 1 bord de maizena gemengd met wat water, in het 2de bord bloem en in het 3de bord paneermeel.

  11. Vorm met 2 eetlepels kroketten van de roux en rol ze door de bloem.

  12. Vorm de kroketten was beter met je handen en rol ze door het maizena mengsel en paneer ze daarna goed. 

  13. Vries de kroketten in voordat je ze bakt.

  14. Bak de kroketten bevroren in frituurvet.

1 mei 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT