Vegan asperges op z’n Vlaams

Vegan asperges op z'n Vlaams

Aantal personen 2

Ingrediënten

  • 200 gram asperges
  • 200 gram tofu (uitgeperst)
  • 150 ml sojaroom
  • grote klont sojaboter
  • scheutje citroensap
  • 1 theelepel groentebouillonpoeder
  • 1 theelepel kala namak
  • 1 theelepel curry poeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • snufje zwarte peper
  • peterselie
  • bosuitjes

Bereiden

  1. Kook de asperges gaar en hou warm.

  2. Prak de tofu in kleine blokjes met een vork.

  3. Bak de tofu krokant in een beetje olie. 

  4. Bestrooi de tofu met curry poeder, kurkuma en kala namak naar smaak en roer goed zodat de tofu mooi geel ziet. 

  5. Warm in een steelpannetje de sojaroom op en doe de theelepel groentebouillonpoeder erbij. 

  6. Doe er een scheutje citroensap overheen en kruid naar smaak af met zout en zwarte peper. Laat als laatste het klontje sojaboter in de saus smelten. 

  7. Leg de asperges op een bord, doe er tofu blokjes over en dan de saus. Garneer met peterselie en bosuitjes.

  8. De asperges op z'n Vlaams zijn heel lekker met kroketjes!

6 maart 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT