Vegan vol au vent + tofu "kip" marinade
Aantal personen 2
Ingrediënten
Tofu marinade:
- 1 blok tofu, uitgeperst
- 1 eetlepel edelgistvlokken
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uipoeder
- 1 theelepel currypoeder
- 1/2 theelepel peper
- 1/2 thelepel zout
- 1/2 theelepel nootmuskaat
Vol au vent:
- 200 gram champignons
- 250 ml sojaroom
- 1 eetlepel groentebouillonpoeder of vegan kippenbouillonpoeder
- scheutje witte wijn
- 1 eetlepel limoensap
- maizena
- peterselie
- peper
- zout
Bereiden
-
Snij de tofu in blokjes en laat enkele uren marineren in de sojasaus en de marinade kruiden.
-
Kuis de champignons en snij in stukjes.
-
Bak de champignons aan met wat boter in een antikleefpan
-
Laat de champignons gaar worden. Blus de champignons daarna met wat wijn en zet opzij.
-
Bak ondertussen de tofu krokant.
-
Doe sojaroom en scheutje wijn bij de champignons samen met de groentebouillonpoeder/ vegan kippenbouillonpoeder.
-
Kruid met peper, zout, peterselie en limoensap.
-
Bind de saus met maizena tot de gewenste dikte. Doe als laatste de tofu bij in de saus en warm het geheel op.
-
Serveer met frietjes en een bladerdeeg pasteitje.