Vegan vol au vent + tofu “kip” marinade

Vegan vol au vent + tofu "kip" marinade

Aantal personen 2

Ingrediënten

Tofu marinade:

  • 1 blok tofu, uitgeperst
  • 1 eetlepel edelgistvlokken
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uipoeder
  • 1 theelepel currypoeder
  • 1/2 theelepel peper
  • 1/2 thelepel zout
  • 1/2 theelepel nootmuskaat

Vol au vent:

  • 200 gram champignons
  • 250 ml sojaroom
  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder of vegan kippenbouillonpoeder
  • scheutje witte wijn
  • 1 eetlepel limoensap
  • maizena
  • peterselie
  • peper
  • zout

Bereiden

  1. Snij de tofu in blokjes en laat enkele uren marineren in de sojasaus en de marinade kruiden.

  2. Kuis de champignons en snij in stukjes.

  3. Bak de champignons aan met wat boter in een antikleefpan

  4. Laat de champignons gaar worden. Blus de champignons daarna met wat wijn en zet opzij.

  5. Bak ondertussen de tofu krokant.

  6. Doe sojaroom en scheutje wijn bij de champignons samen met de groentebouillonpoeder/ vegan kippenbouillonpoeder.

  7. Kruid met peper, zout, peterselie en limoensap. 

  8. Bind de saus met maizena tot de gewenste dikte. Doe als laatste de tofu bij in de saus en warm het geheel op.

  9. Serveer met frietjes en een bladerdeeg pasteitje. 

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT