Vegan Aziatische tempeh

Vegan Aziatische tempeh

Aantal personen 2

Ingrediënten

  • tempeh
  • noedels
  • broccoli
  • 3 eetlepels maizena + 2 eetlepels water

Saus:

  • 2 theelepels groentebouillonpoeder
  • 60 ml vers appelsiensap (is normaal 1 appelsien)
  • 1 theelepel appelsien zeste
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel siracha saus
  • 1/2 theelepel peper
  • 1/2 theelepel gemalen gember
  • 1/2 theelepel selderij zout

Bereiden

  1. Meng alle ingrediënten voor de saus in een lage schotel, marineer de tempeh erin.

  2. Kook of stoom de broccoli gaar. Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking.

  3. Haal de tempeh uit de saus en bak de tempeh krokant in wat sojaboter. 

  4. Verwarm de saus in een steelpannetje en doe de maizena met het water bij en roer goed.

  5. Haal de saus dan van het vuur.

  6. Van zodra de tempeh gebakken is doe je de saus over de tempeh en laat je het nog 2 minuten op een klein vuurtje bakken.

  7. Serveer met de broccoli en de noedels.

4 maart 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT