Vegan Aziatische tempeh
Aantal personen 2
Ingrediënten
- tempeh
- noedels
- broccoli
- 3 eetlepels maizena + 2 eetlepels water
Saus:
- 2 theelepels groentebouillonpoeder
- 60 ml vers appelsiensap (is normaal 1 appelsien)
- 1 theelepel appelsien zeste
- 3 eetlepels ahornsiroop
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels rijstazijn
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel siracha saus
- 1/2 theelepel peper
- 1/2 theelepel gemalen gember
- 1/2 theelepel selderij zout
Bereiden
-
Meng alle ingrediënten voor de saus in een lage schotel, marineer de tempeh erin.
-
Kook of stoom de broccoli gaar. Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking.
-
Haal de tempeh uit de saus en bak de tempeh krokant in wat sojaboter.
-
Verwarm de saus in een steelpannetje en doe de maizena met het water bij en roer goed.
-
Haal de saus dan van het vuur.
-
Van zodra de tempeh gebakken is doe je de saus over de tempeh en laat je het nog 2 minuten op een klein vuurtje bakken.
-
Serveer met de broccoli en de noedels.