Vegan bananenmuffins met chocolade, appel en goijibessen
Aantal personen 4
Ingrediënten
- 125 gram witte bloem
- 125 gram speltmeel
- 1/2 theelepel kaneel
- snufje zout
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel baksoda
- 3 rijpe bananen
- 80 ml zonnebloemolie
- 1 theelepel vanille extract
- sap van 1 appelsien
- 1 eetlepel appelcider azijn
- 1 appel, in blokjes
- 4 eetlepels goijibessen
- 4 eetlepels chocolade stukjes
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Meng de witte bloem, speltmeel, kaneel, zout, baksoda en bakpoeder.
-
Plet de bananen.
-
Meng de olie, vanille extract, appelsiensap en appelcider azijn met de geplette bananen.
-
Meng de natte ingrediënten met de droge ingrediënten.
-
Roer de appelblokjes, goijibessen en chocolade stukjes onder het deeg.
-
Verdeel het deeg over siliconen muffin vormpjes.
-
Laat de muffins 20 minuten bakken.