Vegan bananenmuffins met chocolade, appel en goijibessen

Vegan bananenmuffins met chocolade, appel en goijibessen

Aantal personen 4

Ingrediënten

  • 125 gram witte bloem
  • 125 gram speltmeel
  • 1/2 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baksoda
  • 3 rijpe bananen
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 1 theelepel vanille extract
  • sap van 1 appelsien
  • 1 eetlepel appelcider azijn
  • 1 appel, in blokjes
  • 4 eetlepels goijibessen
  • 4 eetlepels chocolade stukjes

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Meng de witte bloem, speltmeel, kaneel, zout, baksoda en bakpoeder.

  3. Plet de bananen.

  4. Meng de olie, vanille extract, appelsiensap en appelcider azijn met de geplette bananen.

  5. Meng de natte ingrediënten met de droge ingrediënten.

  6. Roer de appelblokjes, goijibessen en chocolade stukjes onder het deeg.

  7. Verdeel het deeg over siliconen muffin vormpjes.

  8. Laat de muffins 20 minuten bakken.

6 december 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT