Vegan bananentrifle

Vegan bananentrifle

Aantal personen 4

Ingrediënten

cake

  • 120 gram bloem
  • 50 gram suiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 125 ml amandelmelk
  • 25 ml zonnebloemolie
  • 1 theelepel appelciderazijn
  • 1 theelepel vanille extract

slagroom

  • 100 ml Schlagfix
  • 1/2 zakje Klop-fix

overige ingrediënten

  • 2 bananen
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel sojaboter
  • custardpudding
  • amaretto

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng in een mengkom de bloem, suiker en bakpoeder in een mengkom.
  3. Meng in een andere mengkom de amandelmelk, zonnebloemolie, vanille extract en appelcider azijn.
  4. Meng de droge en vochtige ingrediënten samen in een mengkom.
  5. Doe het beslag in een cakevorm en laat de cake 20 minuten bakken.
  6. Laat de cake afkoelen.
  7. Snij de bananen in schijfjes.

  8. Laat de boter smelten in een anti aanbakpan.

  9. Doe de bananenschijfjes erbij en laat even bakken.

  10. Doe de suiker erbij en laat verder bakken.

  11. Klop ondertussen de Schlagfix op met de Klop-fix.

  12. Snij de cake in kleine reepjes.

  13. Neem 4 glaasjes.

  14. Doe een laagje custardpudding in elk glaasje, dan een laagje cake, besprenkel met een theelepeltje amaretto, dan een laagje room, .. ga zo door tot de glaasjes gevuld zijn.

  15. Werk af met wat cacaopoeder.

11 maart 2019

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT