Vegan bietenbrownies

Vegan bietenbrownies

Aantal personen 4

Ingrediënten

  • 100 gram rode biet (afgekookt)
  • 70 gram chocolade
  • 30 ml sojamelk
  • 1 lijnzaad ei (1 eetlepel lijnzaad + 3 eetlepels water)
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eetlepels dadelstroop (of ahornsiroop, agavesiroop,..)
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 50 gram volkorenbloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baksoda

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Pureer de rode biet.

  3. Laat de chocolade smelten met een klein beetje sojamelk erbij.

  4. Meng de bloem, bakpoeder en baksoda.

  5. Meng in een andere kom het vanille extract, lijnzaad ei, sojamelk, chocolade, rode biet, kokosolie en dadelstroop.

  6. Doe de droge ingrediënten erbij.

  7. Vet een klein laag bakblik in met wat olie of sojaboter.

  8. Doe het beslag in het bakblik.

  9. Laat 20 minuten bakken.

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT