Vegan bloederige Halloween cupcakes

Vegan bloederige Halloween cupcakes

Aantal personen 10

Ingrediënten

cupcakes:

  • 175 gram bloem
  • 170 gram bruine suiker
  • 1/2 theelepel baksoda
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 50 gram cacaopoeder
  • 2 theelepels appelcider azijn
  • 250 ml water
  • 50 ml koolzaadolie
  • 3 eetlepels kersenconfituur
  • 1 theelepel Kirsch

topping:

  • 100 ml Schlagfix
  • 1 zakje klopfix
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 2 eetlepels kersenconfituur
  • 1/2 theelepel Kirsch
  • 1 eetlepel water (of meer)
  • maizena

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  2. Verwarm het water in een steelpan.

  3. Meng ondertussen de bloem, baksoda, bakpoeder, bruine suiker en de gemalen chocolade. 

  4. Doe het warme water, de appel cider azijn en koolzaadolie erbij en mix tot een gladde massa.

  5. Vul een cupcake bakblik met cupcake vormpjes en verdeel het deeg over 12 vormpjes.

  6. Laat de cupcakes 15 minuten bakken.

  7. Maak de vulling: meng de 3 eetlepels kersenconfituur met de Kirsch.

  8. Neem een steelpan en doe 2 eetlepels confituur, 1/2 theelepel Kirsch en een eetlepel water erin. 

  9. Verwarm het mengsel onder voortdurend roeren.

  10. Zorg ervoor dat je een bloederig mengsel krijgt, niet te dik en niet te lopend. Als het mengsel te lopend is kan je het binden met maizena.

  11. Snij holtes in het midden van de cupcakes met een mes zodat je de bovenkantjes er kan afnemen.

  12. Vul de cupcakes met het kersenconfituur en Kirsch mengsel. 

  13. Leg de bovenkantjes terug op de cupcakes.

  14. Maak de slagroom door de Schlagfix op te kloppen met de slagroomversteviger en de ahorn siroop. Blijf mixen tot de slagroom stevig is.

  15. Vul een spuitzak met de slagroom en spuit toefjes slagroom op de cupcakes. 

  16. Werk af met het bloederig mengsel.

1 maart 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT