Vegan bosbessen trifle
Ingrediënten
bosbessensaus
- 100 gram bosbessen
- sap van 3 appelsienen
- 1 theelepel custardpoeder
cake
- 120 gram bloem
- 50 gram suiker
- 1 eetlepel bakpoeder
- 125 ml amandelmelk
- 25 ml zonnebloemolie
- 1 theelepel appelcider azijn
- 1 theelepel vanille extract
"room"mengsel
- 200 ml Schlagfix (of andere opklopbare sojaroom)
- 1 zakje klop-fix
- 1 theelepel vanille aroma
- 1 theelepel amandel aroma
- 50 gram silken tofu
decoratie
- Cointreau
- extra bosbessen
- geraspte chocolade
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Meng in een mengkom de bloem, suiker en bakpoeder.
-
Meng in een andere mengkom de amandelmelk, zonnebloemolie, vanille extract en appelcider azijn.
-
Meng de droge en vochtige ingrediënten samen in een mengkom.
-
Doe het beslag in een cakevorm en laat de cake 20 minuten bakken.
-
Laat de cake afkoelen.
-
Doe ondertussen de bosbessen, sinaasappelsap en custardpoeder in een steelpan en breng aan de kook.
-
Laat de saus koken en wat indikken.
-
Laat de saus afkoelen.
-
Klop de Schlagfix op met een zakje klop-fix.
-
Doe de silken tofu, vanille aroma en amandel aroma erbij en klop tot er geen brokjes meer zijn.
-
Doe wat Cointreau in een schaaltje.
-
Begin dan met het maken van de trifle.
-
Neem 3 dessertglaasjes en doe in elk glaasjes een lepeltje bosbessensaus.
-
Snij de cake in stukjes en dompel stukjes cake in de Cointreau en leg een laagje cake in de glaasjes.
-
Dan een laagje sojaroom.
-
En dan terug een laagje bosbessensaus, laagje cake met Cointreau en sojaroom.
-
Eindig met sojaroom en decoreer met wat overgebleven bosbessensaus, bosbessen en geraspte chocolade.
-
Zet de trifle in de koelkast.