Vegan bosbessen trifle

Vegan bosbessen trifle

Aantal personen 3

Ingrediënten

bosbessensaus

  • 100 gram bosbessen
  • sap van 3 appelsienen
  • 1 theelepel custardpoeder

cake

  • 120 gram bloem
  • 50 gram suiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 125 ml amandelmelk
  • 25 ml zonnebloemolie
  • 1 theelepel appelcider azijn
  • 1 theelepel vanille extract

"room"mengsel

  • 200 ml Schlagfix (of andere opklopbare sojaroom)
  • 1 zakje klop-fix
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 1 theelepel amandel aroma
  • 50 gram silken tofu

decoratie

  • Cointreau
  • extra bosbessen
  • geraspte chocolade

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Meng in een mengkom de bloem, suiker en bakpoeder.

  3. Meng in een andere mengkom de amandelmelk, zonnebloemolie, vanille extract en appelcider azijn.

  4. Meng de droge en vochtige ingrediënten samen in een mengkom.

  5. Doe het beslag in een cakevorm en laat de cake 20 minuten bakken.

  6. Laat de cake afkoelen.

  7. Doe ondertussen de bosbessen, sinaasappelsap en custardpoeder in een steelpan en breng aan de kook.

  8. Laat de saus koken en wat indikken.

  9. Laat de saus afkoelen.

  10. Klop de Schlagfix op met een zakje klop-fix.

  11. Doe de silken tofu, vanille aroma en amandel aroma erbij en klop tot er geen brokjes meer zijn.

  12. Doe wat Cointreau in een schaaltje.

  13. Begin dan met het maken van de trifle.

  14. Neem 3 dessertglaasjes en doe in elk glaasjes een lepeltje bosbessensaus.

  15. Snij de cake in stukjes en dompel stukjes cake in de Cointreau en leg een laagje cake in de glaasjes.

  16. Dan een laagje sojaroom.

  17. En dan terug een laagje bosbessensaus, laagje cake met Cointreau en sojaroom.

  18. Eindig met sojaroom en decoreer met wat overgebleven bosbessensaus, bosbessen en geraspte chocolade.

  19. Zet de trifle in de koelkast.

15 november 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT