Vegan bulgur salade
Aantal personen 2
Ingrediënten
- 150 gram bulgur
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel limoensap
- 1/2 komkommer
- 1 rode paprika
- 1 wortel
- 1 prei (het witte gedeelte)
- 100 gram rozijnen
- 1 pakje gerookte tofu
- verse munt
- zwarte peper
- grof zeezout
Bereiden
-
Kook de bulgur zoals op de verpakking staat. Snij de prei, komkommer, wortel en paprika in blokjes.
-
Snij de teentjes knoflook fijn. Stoom de paprika, wortel en prei gaar.
-
Snij de gerookte tofu in blokjes en bak krokant.
-
Doe de bulgur in een grote kom en roer er de prei, komkommer, wortel, knoflook en paprika onder. Doe de rozijnen en de tofu erbij.
-
Roer het limoensap eronder en kruid met zwarte peper, zeezout en verse munt.